Meidän perheen jouluaatto alkoi klo 7.30 kun Eveliina alkoi höpöttelemään sängyssään. Nostin iloisen tytön sängystään ja tulimme ihmettelemään kuusen alla olevia lahjoja. Eveliinaa olisi kiinnostanut lahjat (tai ne lahjapakettien narut) jo edellisinä päivinä kun lahjat olivat vielä pusseissa makkarissa.

2174441.jpg

Lahjakasa oli melkoinen. Kiitos kaikille ihanista lahjoista!

2174449.jpg

Ensimmäisenä Eveliina avasi Tilda-ystävältä saadun lahjan. Eläinkirja näytti kiinnostavan heti aamutuimaan, ja kirjassa oli hauska kahva, mistä sitä pystyi helposti kantamaan.

2174462.jpg

Kun Eveliina avasi paketin, missä oli Duploja, innostui neiti entisestään. Pelkkää pakettiakin ihmeteltiin kauan aikaa.=)

2174474.jpg

Eveliina sai myös Duplo-junanradan. Juna oli kamalan pelottava kun se liikkui itsestään nappia painamalla. Pikku hiljaa Eveliina tottui outoon leluun paremmin ja uskaltautui jopa itse painaa junan käyntiin. Välillä piti tulla tankkaamaan rohkeutta äitin syliin.

2174482.jpg

Eveliinan Duplo-kaupunki. Näillä äiti ja isikin innostuu leikkimään!=)

Aamulenkin jälkeen Eveliina meni päikkäreille ja isi ja äiti valmisteli tavaroita ja itseään Mäntsälän matkalle. Autolla lähdettiin ajelemaan kolmen aikaan, ja käytiin pikaisesti Helillä hakemmassa Eveliinan paketti, Vaarin haudalle viemässä kynttilä ja Mamin ja Vaarin luona pikavisiitillä. Sitten mentiin Pirjo-mummin luo syömään ja jatkettiin Anttiloille odottelemaan joulupukkia.

2174486.jpg

Eveliina autossa matkalla Mäntsälään.

Mamilla ja Vaarilla Eveliina tarrasi lujaa äitin paitaan kiinni kun neiti huomasi että perillä odotti iso joukko ihmisiä. Hetken kuluttua Eveliina kuitenkin jo näytteli kävelytaitojaan, antoi Liisa-mummille pusuja ja hymyjä halien kera, sekä komensi Esco-koiraa. Eveliina sai sielläkin paljon ihania lahjoja, mutta hauskointa neidin mielestä näytti olevan edelleen lahjapakettien narut.=)

2174508.jpg

2174566.jpg

Kun tulimme Pirjo-mummille, oli Jamillah-serkku nukkumassa. Sillä aikaa Eveliina sai avata taas lisää lahjoja. Tällä kertaa paketista löytyi ihana pinkki Fifi, mikä liikkui ja räksytti kun painoi taluttimesta nappia. Eveliina oli haltioissaan lelustaa ja on edelleen!=)

2174518.jpg

Joulupukkia odotellessa vielä mummin luona serkukset leikkivät yhdessä mm. kassakoneella, mikä on varsinkin Eveliinan suosikkilelu. Jamillah innostui joulutunnelmissa halailemaan Eveliinaa ja Eveliinakin lämpeni ajatukselle hetken kuluttua. Olipas söpön näköistä touhua.=)

2174527.jpg

2174531.jpg

Kun siirryimme Anttiloille pukkia odottelemaan, Eveliina löysi taaperokärryt ja työnteli niitä lähes koko illan. Yllättävän hienosti Ellu osasi varoa muita ja väistellä sopivasti kärryillä eteen tulleita jalkoja.

2174535.jpg

Menon kasvaessa ja illan edetessä väheni neidillä vaatteet, koska tuli hiki ja siksi kiukku. Kunhan hame saatiin pois, hymy palasi Eveliinankin kasvoille... ja meno jatkui.=)

Yhtään kuvaa ei saatu, että Eveliina olisi ollut pukin sylissä, koska pukki oli niin kamalan pelottava. Ehkä se sitten ensi jouluna onnistuu.=)

2174542.jpg

Eveliina sai lahjaksi myös ihanan pehmoisen lampaantaljan, minkä päälle neiti heittäytyi mylläämään välittömästi sen nähtyään.

2174547.jpg

Anna ja Pasi kummeilta (sekä Samuelilta ja Neralta) saatu ostoskärry sai kyytiä vasta joulupäivänä, koska Eveliina ei vielä uskaltanut työntää kärryjä aattona. Kärryt ovat sen verran kiikkerämmät taaperokärryihin verrattuna, että niihin ei voi nojata. Tällä hetkellä kärryillä voi jopa ajaa rallia, koska Eveliinan kävelytaidot on taas parin päivän sisällä parantunut huomattavasti!

2174575.jpg

Eveliina työntää ensin kärryjä väärin päin kunnes uskaltautuu työntämään korkeammalla olevasta aisasta. Nää on ihan huiput kärryt! Ollaan naurettu Johanneksen kanssa sitä, kun Ellu työntää ostoskärryjä tuo Jassu-kummilta saatu neule päällään, näyttää neiti ihan joltain tätiltä kun niin tomerana kävelee isojen tyttöjen neule päällään.=)

Väsyneet Reinikaiset palasivat kotiin yhdeksän aikaan ja Eveliina jaksoi vielä tunnin ajan leikkiä uusilla leluillaan kunnes iski väsymys. Isi ja äitikin oli ihan poikki jännän päivän jälkeen.

Ja oikein ihanaa joulunaikaa kaikille blogia lukeville ja iso kiitos kaikista ihanista lahjoista!=)