Nämä sanat tulevat Eveliinan suusta tiuhaan tällä hetkellä. Ranteissa ja kaulassa silloin tällöin kutiavat ihottumat on Eveliinan pipejä. Pipi-sana tuntuu olevan välillä melko laajakäsitteinen sana, sillä harmituksen sattuessa, jos ei saa jotain mitä haluaa tai jonkun muun lapsen itkiessä saattaa neiti huutaa "pipii".

Pois-sanan Eveliina on oppinut pari viikkoa sitten ja tietää hyvin mitä se tarkoittaa. Kun ollaan syöty, Eveliina ilmoittaa haluavansa pois syöttötuolista tai jos jokin asia pitää mennä pois niin sekin häädetään sanomalla "poish". Sanoipa Eveliina isillekin tämän töihinlähdönaikaan "isi poish". Tosin tarkoitti varmasti ihan ystävällisesti kertoa, että kohta se isi lähtee pois töihin.

Tyttö-sanan Eveliina tietää ja sanoo myös oikein. Tänään kun käytiin keskustassa, Eveliina osoitti muita tyttöjä ja sanoi "tyttö". Kun sitten oltiin kotona syömässä, näytti Eveliina itseään ja sanoi "tyttö". Sitten Eveliina sanoi "vauva", ja kun kysyin että onko Eveliina itsensä mielestä vauva, näytti pieni sormi äitiä kohti. Eveliinalle ollaan kyllä kerrottu että äitin massussa on vauva, joten ilmeisesti se oli muistissa. Niin ihanaa kun alkaa tulla puhetta enemmän tuolta meidän neidiltä. 

Pöyrähdettiin Vero Modassa myös eräs päivä ja Eveliina ihmetteli kovasti mallinukkeja. Kerroin Eveliinalle, että siinä on nainen. Hiukan myöhemmin luoksemme tuli liikkeen myyjä ja Eveliina osoitti myyjää sanomalla "nainen" hieman epäselvästi kun äiti ei heti ymmärtänyt. Myyjä oli ihmeissään mitä pieni tyttö oikein halusi sanoa, mutta lopulta sekin selvisi.

kiki=kivi

mis=mies

kukka (pitkän aikaa kukka oli kakka, mutta nyt on jo useamman kerran mennyt kirjaimet oikein)

 

Muitakin sanoja Evelliina näköjään muistaa usein jo seuraavana päivänä kun sitä on edellisenä päivänä hoettu esim. kirjasta katsomalla.

Pyydän usein Eveliinaa toistamaan sanoja perässä. Eilen iltapalalla pyysin Eveliinaa sanomaan Sara. Meni hetken aikaa miettiessä ja sitten Eveliina tokaisi "Kaakko", eli Jaakko. Hyvin Eveliina muisti senkin, että Jaakko ja Sara ikäänkuin kuuluu yhteen.=)

Tässä muutamia mieleentulleita höpinöitä.

Mukavaa helleviikonloppua kaikille!