Matkailimme perjantaina Eveliinan kanssa ekaa kertaa bussilla. Pakkasin tytön suoraan päiväunilta talvitamineisiin ja istutin vaunuihin, ja ei kun menoksi. Määränpää oli siis Mäntsälän linja-autoasema, josta sitten kävelimme mummille. Pakkanen oli melkoinen, mutta onneksi pysyttiin lämpiminä.

Eveliina odottelee bussia pysäkillä.

Kun vihdoin päästiin bussiin, oli Eveliina aivan kummissaan kun äiti istutti pienen tytön omalle istuimelle ikkunan viereen. Kunhan saatiin vähän vähennettyä vaatetusta, pääsi Ellu äitin syliin, mistä näki paremmin ulos. Bussin isoista ikkunoista näki todella hienoja maisemia, ja kovasti Eveliina osoitteli sormella näkemiään asioita. Lähes koko matkan neiti innosta hihkuen ihmetteli kaikkea, jopa kanssamatkustajia. Etuvasemmalla istui mies, joka aivasti kovaäänisesti. Eveliina jäi vain tuijottamaan ja ihmetteli mitä meteliä tuo mies oikein pitää täällä. Hetken kuluttua huomasin kun neiti yritti ilveillä ja nauraa tälle samalle miehelle.

Matka mummille kesti yhteensä noin tunnin. Eveliina oli ihastunut jälleen kerran Pikatsun sängystä ja itsensä peilailusta. Mummi teki meille hyvää ruokaa sillä aikaa kun äiti leikki Eveliinan kanssa leluilla. Eveliina keksi myös mitä kaikkea mummilla ei saa tehdä. Esim. ottaa lasisia koristeita ja kynttilänjalkoja pöydältä, ei posliinikoiraa hyllystä, eikä repiä patterista termostaatin suojalevyä... Mummin kieltäessä Eveliinaa koskemasta posliinikoiraan(Eveliina yritti hampaat irvessä ottaa sitä mummin kädestä), sanoi Eveliina mummille lopuksi tiukasti "EI", ja siihen loppui se väittely.=) Uhma alkaa kait nostella päätänsä...?

Kaappien ovet ovat avautuneet tänään enemmän kuin ennen. Kurkkasipa Eveliina kattilakaappinkin. Tosin katilakaapin ovi on sen verran kummallinen tavalliseen oveen verrattuna, ettei neiti sinne ihan vielä omin pienin kätösin pääse. Eiköhän sekin aika kohta koita. Ja sormetkin jäi vessan allaskaapin oven väliin, pahus!=(

Käytiin vähän testaamassa liukuria ja pulkkaa mäessä. Samalla Eveliina pääsi käymään tunnelissa ja liukumäessäkin. Kauaa ei voitu olla, ettei vain pienet sormet tai varpaat jäätyneet liikaa. Pulkkakkin kulki juuri ja juuri. Lunta kun ei tälläkään hetkellä ole liikaa...

Ennen nukkumaanmenoa äiti teki Eveliinalle pehmoeläinmeren sänkyyn. Siellä neiti viihtyi riehuen pelkkä vaippa päällänsä, kunnes alkoi tulla väsy.

Näihin tunnelmiin lopettelen tänään=)